Genel, health

What Can We Make at Home with Garden Roses? What are the benefits of rose water?

What Can We Make at Home with Garden Roses? What are the benefits of rose water?

Gül: Duygusal Çağrışımına Aykırı Bir Tanım

Tanımı : Genellikle keskin, sivri dikenli, saplı, odunsu, çok yıllık bir bitkidir.

Gül, çiçek parçalarının en iyi temsilcisidir. Çeşitli renkleriyle sevgiyi, güzelliği ve zarafeti simgelemektedir. Gelinin elinde yeni başlangıçları, cenazede ise hüzünlü bir vedayı temsil eder.

Etrafımızdaki isimler ve kelimelerle sıklıkla anılan bu estetik çiçek, bazen zaferin takdirini, hatalardan dolayı özür dilemeyi veya nezaket için teşekkür etmeyi ifade eder, duyguların ve ifadelerin sembolü haline gelir.

Gül iyi kalpli insanların çiçeğidir. Yalanların saklandığı yerde ilk aldanan gül olur.

Güllerle Neler Yapılabilir?

Gül, güzel bir çiçek olmasının ve ona yüklediğimiz anlamların ötesinde yüzyıllardır insanlar tarafından çeşitli şekillerde kullanılmıştır. İlaçlarda, kozmetiklerde, bitkisel tedavilerde ve aromaterapide kullanılmıştır.

 

UYARI: Sadece güle alerjisi olmayan kişiler içindir. Kullandığım güller kendi bahçemden geliyor ve hiçbir kimyasal madde kullanılmadan doğal olarak yetiştiriliyor. Gülleri dış kaynaklardan kullanıyorsanız, bunların böcek ilacı ve kimyasal madde içermediğinden emin olun.

Devam etmeden önce gül suyunun ve gülün sayısız faydalarından bazılarına değinmek istiyorum.

Kilo Verme : Kurutulmuş gül çayı içmek kilo vermenize yardımcı olabilir.

İştah Kontrolü : Birkaç taze gül yaprağı yemek, midenizi tok tutmanıza ve kilo vermenize yardımcı olabilir.

Böbrek Sağlığı : Gül çayı böbrekler için faydalıdır ve idrar yolu enfeksiyonlarını önlemeye ve kabızlığı gidermeye yardımcı olur.

Adet Ağrısını Giderir : Adet kramplarını en aza indirebilir ve sinirler üzerinde sakinleştirici bir etkiye sahiptir.

Yaşlanma Karşıtı : Kırışıklıklara iyi gelen gül suyunu kullanmak yaşlanmayı geciktirebilir.

Cilde Faydaları : Gül suyunun düzenli kullanımı cildin pH’ını dengeleyebilir, sivilceleri azaltabilir ve cildin genel sağlığını iyileştirebilir.

Selülit Tedavisi : Gül suyu, yaralanmalardan kaynaklanan morarma ve şişliği azaltmaya, selülit ve çatlakların görünümünü iyileştirmeye yardımcı olabilir.

Bahçemizdeki güller.

Bahçemizdeki güller.

GÜL SUYU ÇIKARMANIN EN BASİT YÖNTEMİ (KAYNATMA YÖNTEMİ)

Resim 1

Gülleri toplayın ve çiçekleri aşağı bakacak şekilde bir kapta toplayın. (Bu yönelimin nedeni böceklerin veya döküntülerin düşmesine izin vermektir. Arılara veya diğer böceklere alerjiniz varsa dikkatli olun.)

Resim 2 – 3 Gülleri yine çiçekleri aşağı gelecek şekilde ayrı bir kaba koyun ve yapraklarını koparın. (Bu yönlendirmenin nedeni, kalan böcek veya döküntülerin düşmesini sağlamaktır. Çekirdeğinden kopardığınız yaprakları doğrudan su dolu kabın içine atmayın.)

Ayrılan yaprakları su dolu bir kapta yıkayın ve ardından süzün. (Güllerin yapısından dolayı su yapışmaz. Yıkayıp süzdükten sonra yaprakları ellerinize yapışabilir.)

Not : Çocuklarınızın motor becerilerini geliştirmek ve unutulmaz doğal deneyimler yaratmak için yıkama sürecine dahil edebilirsiniz.

Resimler 4 – 5 – 6 – 7

 

Gül yapraklarını yıkadıktan sonra üzerini kapatıp yüksek ateşte ara sıra karıştırarak kaynayana kadar pişirin.

Kaynamaya başladıktan sonra ateşi en aza indirin ve 15 dakika kaynatmaya devam edin. Gülleri soğuyana kadar kapağı kapalı olarak demlenmeye bırakın. Resimde gösterildiği gibi renklerini aşılayacaklar. Karışımı soğuduktan sonra süzün ve elinizle sıkarak kalan posayı ayırın.

Gül suyunu soğuduktan sonra cam şişeye boşaltıp buzdolabında saklayın. Misafirleriniz için veya dilediğiniz gibi güvenle kullanabilirsiniz.

( Not: Sprey şişelerine kullanacağım miktar kadar doldurup, kolay ulaşılabilmesi için güneş ışığına maruz bırakıyorum.)

En sevmediğim: Gül dondurması

Resimler 1 – 2
Gül dondurması için güllere reçel yapımına benzer bir işlem yaptım; Yapraklarıyla birlikte bir gece boyunca şekere batırdım. Daha sonra reçel yapar gibi haşladım ve üzerine biraz limon suyu ekledim. Meyve reçelleri şekerin içinde kalan suyu serbest bıraktığı için gülleri biraz su ile istenilen kıvama gelinceye kadar kaynattım ve soğumaya bıraktım.

Resimler 3 – 4

Not: Gülleri el blenderı kullanarak taneli olacak şekilde çektim; İsterseniz biraz daha büyük bırakabilirsiniz.

Ayrı bir kapta yarım litre süt ile 200 ml kremayı karıştırdım.

Soğuyan gül karışımını dondurma kalıbına döküp, süt ve krema karışımıyla karıştırdım. Dondurucuda dondurmaya devam ettim, çıkardım ve eşit şekilde donmasını sağlamak için her otuz ila kırk dakikada bir iki kez karıştırdım. (Bu, dondurmanın etrafında kristalleşmeyi önleyerek daha pürüzsüz bir doku elde edilmesini sağlar.) Üzerine biraz ayırdığınız gül karışımından dökerek servis yapın.

Sütlü Gül Çayı

Görseller 1 2 3 4 5 6

Güllerin yapraklarını resimlerde görüldüğü gibi yıkayıp kaynattım, sonra süzdüm. Ayrı olarak sütü kaynatıp, süzülmüş sıcak gül suyuyla karıştırdım. Tatlandırmak isterseniz bal veya gül reçeli ekleyebilirsiniz. Ben hem sıcak gül çayını hem de limonlu soğuk gül çayını aynı şekilde hazırladım. Süte karışmayan gül sularını dilediğiniz gibi zenginleştirebilirsiniz. Güllerim kuru olmadığından bu şekilde kullandım. İmkanınız varsa gül tomurcuklarını kışın kullanmak üzere kurutabilirsiniz.

(AFİYET OLSUN)

Gül reçeli – Gül suyu – Gül dondurması – Sütlü gül çayı – Sade gül çayı – Limonlu soğuk gül çayı – Şekerli sıcak gül çayı – Gül suyu spreyi – Gül suyu ile oda spreyi.

MUTLU KAL.

Bunlar da hoşunuza gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.